Share this post

Laadukas ja huomiota herättävä myynti-ilmoitus vaatii hieman miettimistä ja vaivannäköä kuvien suhteen. Jos ilmoituksella ei ole osuvaa ja laadukasta kuvaa, se ei kiinnitä yhtä hyvin mahdollisten ostajien huomiota kuin huolella valittu kuva.

Käymme tässä läpi eri vaihtoehtoja hyvien kuvien hankkimiselle.

Kyvykkäässä on kaksi oleellista paikkaa kuvalle: oma profiilikuvasi sekä jokaisen ilmoituksesi ensimmäinen kuva. Ilmoituksessa voi olla useampiakin kuvia, mutta ensimmäiseksi valittu kuva näkyy käyttäjille hakunäkymässä.

Profiilikuva – monta tapaa onnistua

Profiilikuvaksi kannattaa valita tuore ja edustava kuva – asiakkaat pitävät pääsääntöisesti mukavista ja iloisista palveluntarjoajista, joten luonnollisesti myös profiilikuvasi kannattaa antaa positiivinen vaikutelma. Jos tuttavapiiristäsi löytyy valokuvauksen harrastaja, voit pyytää häntä ottamaan itsestäsi hyvän profiilikuvan – toki mieluiten sopivaa korvausta vastaan; ethän itsekään tekisi omaa palveluasi kovin usein ilmaiseksi. Kyvykkäästä löydät myös monta osaavaa ja kohtuuhintaista valokuvauksen ammattilaista. Kolmas vaihtoehto on toki ottaa kuva itse esimerkiksi kännykällä, jolloin kannattaa kiinnittää ainakin huomiota hyvään valaistukseen. Aurinkoisella säällä saat helpoiten laadukkaan kuvan kännykkäkamerallakin.

Ilmoituksen kuva – kuvapankit avuksi

Entä mistä sitten varsinaista palveluasi kuvaava kuva?Toki voit ottaa itse sopivan kuvan, mutta monessa tilanteessa oman kuvan ottaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Silloin kannattaa turvautua erilaisiin netistä löytyviin kuvapankkeihin. Googlen kuvahaulla löydettyjä kuvia ei voi käyttää, koska pääsääntöisesti ne ovat jonkun toisen tekijänoikeuksien alla eivätkä siten vapaasti muualla käytettävissä.

Ilmaisia ja laillisia vaihtoehtoja kuitenkin on. Tässä muutama hyväksi todettu kuvapankki, joita itsekin käytämme.

Ilmaiset ja laadukkaat

https://www.pexels.com

https://pixabay.com

https://unsplash.com

Näistä kolmesta löydät todella laadukkaita kuvia, joita voit käyttää täysin ilmaiseksi eikä kuvaajan nimeäkään tarvitse mainita. Miinuspuolena joillain hakusanoilla varsin rajattu valikoima, mutta kannattaa kokeilla etsiä. Haun seassa näytetään myös kuvia, jotka oikeasti löytyvät maksullisista kuvapankeista (joista lisää myöhemmin). Sivustolta itseltään ladattavat kuvat ovat kuitenkin täysin ilmaisia, kunhan noudattaa käyttäjäehtoja.

Ilmainen – pienellä varauksella

https://www.freeimages.com

Freeimages (aiemmin sxc.hu) on samankaltainen kuin edellä mainitut. Ainakin aiemmin kuvilla saattoi olla erilaisia lisenssejä, joissa osassa vaadittiin ilmoittamaan kuvaajalle kuvan käytöstä tai mainitsemaan kuvaaja kuvan yhteydessä. Nykyään suuri osa kuvista vaikuttaisi olevan vapaasti käytettävissä, mutta kehotamme silti tarkistamaan kuvan tiedoista, mitä lisenssiä kuvissa käytetään. Freeimagesin normaali lisenssä (“Freeimages.com Content Lisence”) toimii pääpiirteissään samalla tavalla kuin muissakin ilmaisissa kuvapankeissa.

Maksulliset – laatua ja enemmän valikoimaa

www.shutterstock.com

www.istockphoto.com

www.depositphoto.com

www.gettyimages.com

Maksullisia kuvapankkeja on useita, tässä muutama suosituimmista. Riippuen kuvapankista, voit valita erilaisia maksutapoja kuville esim. niiden pikselikoon mukaan. Jos ostat pakettina useamman kuvan, tulee hinta hieman edullisemmaksi. Näiden kuvapankkien etuna on hyvä laatu sekä erittäin laaja valikoima. Monet ilmaisista kuvapankeista ovatkin ikään kuin esittelyversioita isommista kuvapankeista.

Mitä ottaa huomioon kuvapankkikuvaa valitessa?

Yksi asia kannattaa pitää mielessä: useat kuvapankkikuvat näyttävät juuri siltä – kuvapankkikuvilta. Teennäisesti hymyilevät toimistotyöläiset ovat varmaan kaikille tuttuja monilta toisiaan muistuttavilta nettisivuilta, joten jos haluat erottua joukosta, valitse persoonallisia kuvia. Kuvan tarkoitus on ensisijaisesti kiinnittää potentiaalisen ostajasi huomio, joten huumoriakin voi käyttää. Yksi hyvä idea on laittaa ilmoituksen ensimmäiseksi kuvaksi jokin näyttävä tai hauska kuva (toki hyvän maun rajoissa) ja ilmoituksen muihin kuviin varsinaista palveluasi tarkemmin kuvaavia kuvia.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

8.3.2019

Yrittäjän euro – Kuinka paljon yrittäjälle jää...

Moni aloittava yrittäjä kysyy, kuinka paljon yrittäjälle jää käteen jos hän laskuttaa esimerkiksi 100€....

24.10.2018

Kommunikointi on yrittäjän tärkeimpiä taitoja

Uudella urallasi yrittäjänä tarvitset aina muita ihmisiä, jotta pääsisit eteenpäin ja saavuttaisit itsellesi...

19.3.2018

Mitä työttömän pitää tietää itsensä...

Moni työtön harkitsee itsensä työllistämistä yrittämällä, ja yrittäminen onkin loistava vaihtoehto! Monien...

7.3.2018

Palkan maksaminen keikkatöistä laillisesti voi olla...

Tarjoatpa sitten lastenhoitoapua, koiran ulkoilutusta, siivousapua tai lumitöitä, täytyy sinun huolehtia työn...

27.3.2018

Mitä opiskelijan pitää tietää keikkatyöstä?

Oletko harkinnut keikkatöitä tai itsesi työllistämistä opintojen ohessa, mutta mietit mitä sinun tulee ottaa...

3.1.2018

Myynti-ilmoituksen tekeminen minuutissa

Oman osaamisen myyminen Kyvykäs markkinapaikassa on erittäin helppoa.  Tällä 1min videolla näytämme miten se...

%d bloggers like this: