Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Kaikkien meidän lähipiirissä on mielettömän paljon osaamista, jota voisi hyödyntää enemmänkin. Moni tekee päivätyönään yhtä asiaa, mutta osaisi tehdä miljoonaa muutakin. Toinen taas tarjoaa jo palveluitaan yrittäjänä, mutta monet potentiaaliset asiakkaat eivät vielä tiedä hänestä. Meidän ajatuksenamme on luoda mahdollisuuksia molemmille. Halusit sitten kokeilla jotain ihan uutta tai löytää lisää asiakkaita jo olemassa olevalle palvelullesi, Kyvykäs on tukenasi!

Pystyt ottamaan meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai markkinapaikalta löytyvän reaaliaikaisen chatin kautta. Asiakaspalveluun saat yhteyden puhelimitse (050 344 9796) ja chatpalvelun kautta (9-17). Palvelemme myös sähköpostitse: asiakaspalvelu@kyvykas.fi

Markkinapaikalta löytyvät tekijät ovat itsenäisiä yrittäjiä. Yrittäjänä he ovat itse vastuussa työnsä jäljestä. Pystyt helposti vertailemaan palvelumme yrittäjiä heidän saamiensa arvioiden perusteella. Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus erottua eduksesi ja tavoittaa uusia asiakkaita markkinapaikkamme kautta.

Asiakas lähettää tiedustelun markkinapaikalla olevan myynti-ilmoituksen kautta. Myyjä saa uudesta tiedustelusta ilmoituksen Kyvykäs-profiiliin ja antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Tiedustelun jälkeen avautuu palvelumme kautta keskusteluikkuna, missä myyjä ja asiakas voivat sopia tarkemmista yksityiskohdista.

Kun yksityiskohdista on sovittu, myyjä voi vaivattomasti lähettää asiakkaalle tarjouksen Kyvykäs-markkinapaikan kautta. Asiakas saa ilmoituksen saapuneesta tarjouksesta. Kun tarjous on hyväksytty ostajan ja myyjän välille on syntynyt sopimus, jonka jälkeen ostaja ja myyjä saavat toistensa sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Kun keikka on suoritettu, myyjä lähettää asiakkaalle laskun. Suorituksen jälkeen asiakas voi myös jättää myyjästä palautetta, joka tulee näkyviin markkinapaikasssa. Myyjällä on mahdollisuus kommentoida asiakkaan palautteeseen.

Profiili

Kyllä! Oman profiilisi myötä myös ostaja saa sinun yhteystietosi. Rekisteröityminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti, vaikka omaa Facebook-tiliä hyödyntäen.

Profiilikuva auttaa sinua tunnistautumaan, mutta se ei ole edellytys tai vaatimus markkinapaikan käytölle.

Profiilisi on avoin kaikille. Voit laittaa mielenkiintoisia myyjiä tai henkilöitä seurantaan ja näin saada ilmoituksia heidän uusista myynti-ilmoituksistaan.

Kyvykäsprofiili näkymästä löytää helposti kaikki myyjän tekemät myynti-ilmoitukset. Siksi profiilissa on tärkeä kertoa itsestään tai yrityksestään, jotta asiakas oppii tuntemaan sinut ja palvelusi. Tärkeää on laittaa profiilikuvaksesi oma tai yrityksesi kuva. Huomioithan, että kuva näkyy myös myynti-ilmoituksen yhteydessä. Asiakkaat toivovatkin näkevänsä markkinapaikalla kuvan oikeista palvelua suorittavista ihmisistä.

Ota yhteys asiakaspalveluumme, niin poistamme tilisi.

Myynti-ilmoitus

Hyvässä myynti-ilmoituksessa on seuraavat asiat: Selkeästi kerrottuna mitä teet ja mitä työsi sisältää, työkokemuksesi, selkeä hinnoittelu, profiilikuva asetettuna ja edustava myyntikuva työstä mitä teet.

Kyllä pystyt. Myynti-ilmoituksesi ei mene julkiseksi, ennen kuin olet avannut sen julkiseksi.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuva kannattaa valita huolella myynti-ilmoitukseen. Valinnassa kannattaa miettiä sitä miltä tekemäsi työ näyttää. Katso lisää tästä blogikirjoituksesta: https://kyvykas.fi/blog/mista-loydan-hyvia-kuvia-ilmaiseksi/

Voit sulkea myynti-ilmoituksen asetuksista ”Sulje myynti-ilmoituspainikkeesta”. Voit samalla tavalla avata myynti-ilmoituksesi, kun myyntisesonkisi jälleen alkaa.

Myyminen

Myydäksesi palveluita, sinun tulisi olla näkyvillä mahdollisimman monessa paikassa. Kyvykkäässä saat ilmaista näkyvyyttä ja pystyt tavoittamaan uusia asiakkaita. Lisäksi asiakkaat voivat työn jälkeen jättää sinusta arvion, joten kun teet työsi hyvin, seuraavien asiakkaiden on myös helppo luottaa sinuun.

Myynti-ilmoituksen tekeminen on nopeaa ja helppoa. Luo ensin profiili palveluun, lisää yhteys- ja laskutustietosi ja olet valmis tekemään ensimmäisen myynti-ilmoituksesi! Katso tämä minuutin kestävä video, miten myynti-ilmoituksen luominen onnistuu. https://www.youtube.com/watch?v=AHEuKbsHGtY

Ei hätää. Me Kyvykkäässä uskomme, että kaikilla on jotain annettavaa ja haluamme auttaa myös sinua löytämään sen, millä voisit ansaita rahaa. Tärkeintä on se, että lähtee liikkeelle ja kokeilee rohkeasti. Jos sinua kiinnostaa myydä erilaisia palveluita suosittelemme, että teet useamman myynti-ilmoituksen ja katsot mikä niistä alkaa tuomaan asiakkaita.  Voit saada myös joitain tuoreita ideoita tästä blogikirjoituksestamme: https://kyvykas.fi/blog/tyollista-itsesi-10-helppoa-yritysideaa/

Et tarvitse omaa Y-tunnusta, myydäksesi palveluita Kyvykäs-markkinapaikassa. Voit käyttää asiakkaan laskuttamiseen kevytyrittäjyyspalvelua. Lue lisää aiheesta: https://kyvykas.fi/blog/miten-tyollistan-itseni-sivutoimisena-yrittajana/

Laskutus

Työsuorituksen jälkeen myyjä lähettää teille laskun. Myyjä voi käyttää laskuttamiseen omaa yritystään tai laskutuspalvelua, kuten Ukkoa tai Eezya. Myynti-ilmoituksessa näet mitä laskutustapaa myyjä käyttää.

Kotitalousvähennyksen voi saada joistain kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyistä töistä. Yksinkertaistetusti tämä tarkoittaa, että saat omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi takaisin 50% ostamastasi työn arvosta. Kotitalousvähennys on maksimissaan 2400 euroa vuodessa ja omavastuu on 100 euroa.  Katso lisää kotitalousvähennyksestä tai miten siitä ilmoitetaan suoraan verottajan omilta sivuilta: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Laskutamme vain toteutuneista myyntitapahtumista. Lähetämme laskun toteutuneiden kauppojen mukaan palveluntarjoajalle 1-3 kuukauden välein sähköpostiisi. Laskussa on eriteltynä mitä myymiäsi palveluita se koskee. Mikäli olet saanut virheellisen laskun, ota yhteys asiakaspalveluumme soittamalla, chatin tai sähköpostin kautta. Ostajalle palvelunkäyttö on ilmaista.